Blog

Back to blog

Hygge med skodder

Hård vinter – al unødig udkørsel frarådes. Uldplaid og en kop eksotisk chai på sofaen. Man kan også tænde op i pejsen eller brændeovnen eller tænde et par levende lys. I godt selskab indfinder hyggen sig helt af sig selv.

Hygge = gezelligheid

Danskerne har ry for at hygge sig. Ikke sådan at forstå, at danskerne har patent på hygge, men et helt tilsvarende ord findes ikke rigtigt på nabosprogene. Det nærmeste, vi kommer det på hollandsk er nok gezelligheid. I internationale undersøgelser af livskvalitet lander danskerne som regel blandt top tre, og hemmeligheden bag er måske den sagnomspundne hygge? Dog indebærer gezelligheid mere end bare at have det hyggeligt: Det går også på atmosfære og indretning. Vinteren kan godt være en sur årstid at komme igennem, men danskerne er gode til at hygge sig inden døre, og vi hollændere er ved at lure dem kunsten af. Med vores kollektion af solafskærmninger indfinder hyggen sig meget hurtigt.

JASNO kommer til Danmark

Vores skodder, træpersienner, lamelgardiner og foldegardiner har siden årsskiftet kunnet købes i Danmark hos forhandlere i Danmark. I Danmark er der ikke noget i vejen for at montere skodder som solafskærmning i en ganske almindelig bolig, og det er vi hollændere ved at tage til os.

Så meget for nu!

Hygge med skodder